Kunstwerk! in de media

 

In 2021 haalde Kunstwerk! op verschillende momenten de media. Van Het Musiater als vaccinatielocatie en heropening Liemers Museum, tot de gemoederen rondom de toekomst van de bibliotheek in Westervoort. Daarnaast verscheen Kunstwerk! standaard elke week met een halve pagina in de huis-aan-huis kranten in de Liemers en werd er twee keer een Kunstwerk! Cultuurkrant uitgegeven.

In het nieuws

Kunstwerk! onderhoudt een nauw contact met de lokale pers. Zo is Omroep Gelderland op verschillende belangrijke en nieuwswaardige momenten aanwezig geweest. Ook de Gelderlander heeft de actualiteiten op de voet gevolgd om diverse artikelen te schrijven.

In maart begonnen de geruchten over de toekomst van de bibliotheek In Westervoort. Op dat moment waren de bibliotheken vanwege de lockdown gesloten, maar was de afhaalbibliotheek een groot succes. Omroep Gelderland maakte daarover een item, bekijk hier.

De Gelderlander heeft directeur/bestuurder Bert Frölich geïnterviewd over de belangrijke rol van de bibliotheek in Westervoort, onder andere vanwege de hoge laaggeletterdheid en de rol als sociale ontmoetingsplek, lees hier.

In april is Het Musiater omgetoverd tot vaccinatielocatie waarbij je tijdens het wachten kon genieten van live muziek. Een unieke plek, zo vond ook Omroep Gelderland. Lees hier het artikel (inclusief video).

2021 stond veelal in het teken van de inrichting van het Liemers Museum op de nieuwe locatie in de Turmac Cultuurfabriek. Ruimte voor ruimte kreeg de inrichting meer vorm, wat enorm veel tijd en geduld kostte. In de video van Omroep Gelderland zie je hoe Ingrid Mens (hoofd Museum) en Karin Degen (educator) zelf de spijkers in de muur sloegen. Bekijk hier.

Er was echter één ruimte waar geen budget meer voor was om in te richten, namelijk de presentatie over de Tweede Wereldoorlog. Hiervoor is een crowdfundingsactie opgezet. Naast de donaties van de inwoners van de Liemers, heeft de gemeente Zevenaar het benodigde bedrag aangevuld. Lees hier meer over in de Gelderlander.

Als klap op de vuurpijl zou het Liemers Museum openen in december. Een dag voor de heropening gooide corona roet in het eten. Ingrid Mens (hoofd Museum) vertelt wat het eindresultaat voor ons betekent. Lees en bekijk hier meer.

In de magazines

DUS
Bert Frölich (Directeur/Bestuurder) en Tessa Helmink-de Jong (Marketing, PR & Sales) zijn geïnterviewd voor het ledenmagazine DUS van ondernemersvereniging Lindus over de mooie ideeën die zijn ontstaan in tijden van crisis. Klik hier om het artikel te lezen (pagina 24-25).

< HOME
footer huisjes