< HOME

 

Gemeente Montferland


We zijn trots op het feit dat we in Montferland alle kinderen met muziek hebben bereikt door een mix van online lessen en muzieklessen in de klas. Het bewijst dat we met een goede samenwerking met de school en meerdere financieringsbronnen onze doelen kunnen bereiken.

Muziekschool

Gedurende 14 weken werden vanaf het podium van Het Musiater elke week via een livestream vier verschillende muzieklessen gemaakt. Deze werden vanuit de klaslokalen in heel de Liemers bekeken door alle leeftijdsgroepen op de basisscholen. Scholen hebben hierdoor zelfs meer muzieklessen gehad, waardoor het gerealiseerde bereik boven de 100% ligt.

Verschillende docenten werden in Didam herkend door de leerlingen die naar de streams hadden gekeken. Hiermee kunnen we concluderen dat de scholen daadwerkelijk de streams hebben gevolgd.

In 2021 werden op de volgende scholen muzieklessen in de klas gegeven:

Albert Schweitzerschool Groep 1 t/m 8
De Toorts Groep 1 t/m 8
De Expeditie Groep 1 t/m 8
De Ontdekking Groep 1 t/m 8
St. Jozef Groep 1 t/m 8
De Ziep 2 groepen

 

Liemers Museum

Het Liemers Museum heeft zich bezig gehouden met behoud en beheer van de eigen collectie. Ook in 2021 verzorgde het Liemers Museum het behoud en beheer van zowel de vaste presentatie als ook de wisseltentoonstellingen van het Stadsmuseum Bergh. Inmiddels is de gehele collectie van Stadsmuseum Bergh ingevoerd in de database van de Beeldbank, het online platform met historisch beeldmateriaal.

Voor wisseltentoonstellingen werden objecten uit de collectie van het Liemers Museum in bruikleen gegeven. Daarnaast vervulde het museum een adviserende rol op verschillende vlakken, zoals educatie, presentatie, ondersteuning van onderzoeken, aanleveren beeldmateriaal en informatie aan derden . Voor verschillende publicaties is gebruik gemaakt van het beeldmateriaal van het museum. Het Liemers Museum heeft medewerking verleend aan de jaarlijkse Schmuggeltocht.

In 2021 werden de volgende activiteiten georganiseerd:

  • Expositie Zilveren Camera
  • Reizende expositie ‘Feest!’ voor zowel jeugd als bewoners van zorginstellingen
  • Zes nieuwe watervlogs in het kader van de ‘Schatkamer van de Liemers’

 

 

< HOME

 

 

Muziekschool – Online muzieklessen

Muziekschool – Online muzieklessen

Muziekschool – Online muzieklessen

Muziekschool – Online muzieklessen

Liemers Museum – Inrichting presentatie museum

Liemers Museum

Liemers Museum – Zilveren Camera

Liemers Museum – Watervlog

footer huisjes