< HOME

 

Natuur- en Milieu Educatie

 

NME Liemers is sinds 1 september een nieuwe loot aan de stam van Kunstwerk!. Hierdoor kon het NME haar werk onder een nieuwe vlag voortzetten: Kunstwerk! NME.

Al 48 jaar biedt het NME het basisonderwijs activiteiten aan, van lesmaterialen tot excursies en dierenuitleen, waardoor kinderen via hun zintuigen in aanraking komen met de  natuur. Heel belangrijk in deze tijd van steeds verdergaande digitalisering.

In de zomervakantie heeft het NME bijgedragen aan de Zomerschool. Samen met de vrijwilligers zijn aan vijf groepen kinderen natuuractiviteiten aangeboden in de schoolomgeving. Vóórdat de NME onderdeel werd van Kunstwerk! werd al samengewerkt binnen de Zomerschool. Deze samenwerking wordt verder uitgebreid sinds NME een onderdeel is van Kunstwerk!.

In het najaar hebben 18 groepen met in totaal 433 leerlingen met de hulp van 30 vrijwilligers meegedaan aan de excursie ‘Je klas kan de boom in’. Gewapend met helm, zaag en ladder stonden kinderen vol enthousiasme en energie één uur buiten wilgen te knotten. Weer en kou trotserend, maar met hulp van warme chocolademelk. Een ervaring die ze nooit meer vergeten of in eigen woorden van de kinderen: Dit is ééécht de mooiste lesdag van mijn leven!!
 

< HOME

 

NME

NME – Wilgen knotten

NME – Zomerschool beestjes zoeken

NME – Zomerschool Natuurschilderijtje

Covershoot NME-brochure

Covershoot NME

footer huisjes