< HOME

de Bibliotheek

 

Kunstwerk! de Bibliotheek maakte in 2021 een grote transitie door van ‘uitleenfabriek van boeken’ naar ‘ontmoetingsplek voor iedereen’.

Ondersteuning bij het ontwikkelen van taal, inwoners voorzien van kennis en vaardigheden op het gebied van lezen, digitale media, cultuur en 21e-eeuwse vaardigheden zijn onderdelen van het moderne bibliotheekwerk.

Het Liemers Taalhuis, het samenwerkingsverband waarin de Liemerse gemeenten, Caleidoz, Mikado, ROC Rijn IJssel, RSD, Stichting Lezen en Schrijven, Stichting Prago  en Kunstwerk! participeren, werkte aan deze doelstellingen met een groot aantal activiteiten.  

Voor veel bibliotheekactiviteiten zijn alternatieven ontwikkeld. Alle bibliotheekvestigingen waren tot en met 19 mei 2021 gesloten, maar op afgesproken tijden konden lezers hun gereserveerde boeken ophalen. Eind 2021 werden de bibliotheken aangemerkt als essentiële dienstverlening en bleven hierdoor weer regulier geopend.

 

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid werden mensen geholpen met de digitale diensten van de Overheid. Tijdens de spreekuren werd hulp geboden bij o.a. het downloaden en gebruik van de CoronaCheck-app.

 

De Nationale Voorleesdagen en Voorleeswedstrijd

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks ruim 1.100 kinderen voorgelezen in de bibliotheek of op school. In 2021 werden de kinderen via een livestream digitaal voorgelezen. Ook de Voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 vond digitaal plaats. 18 leerlingen uit Duiven, Westervoort en Zevenaar streden om de titel ‘Lokaal Kampioen Voorlezen’.

 

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek in oktober konden kinderen op twee dagen een workshop striptekenen volgen. Daarnaast brachten verschillende auteurs fysiek of digitaal een bezoek aan veel basisscholen in de Liemers.

 

Boekenweek

Vanuit Het Musiater zijn de schrijversbezoeken van Murat Isik en Judith Koelemeijer live gestreamd. 

 

 

< HOME

 Afhaalbibliotheek

Schrijversbezoek Judith Koelemeijer

Schrijversbezoek Murat Isik

Informatiepunt Digitale Overheid

Workshop striptekenen tijdens de Kinderboekenweek

footer huisjes